Aardbeien plukken in Nederland – tips, locaties en seizoensgebonden informatie

Aardbeien plukken nederland

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om aardbeien te plukken! Er is niets lekkerder dan verse, sappige aardbeien rechtstreeks van het veld. In Nederland zijn er tal van boerderijen waar je zelf aardbeien kunt plukken. Het is niet alleen een leuke activiteit voor het hele gezin, maar je kunt ook genieten van de heerlijke smaak van verse aardbeien.

Als je wilt gaan aardbeien plukken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten wanneer het aardbeienseizoen in Nederland is. Over het algemeen loopt het seizoen van juni tot en met augustus, maar dit kan variëren afhankelijk van het weer en de regio. Het is dus verstandig om van tevoren te controleren of de boerderij waar je naartoe wilt gaan, aardbeien heeft op het moment dat je wilt gaan plukken.

Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je aardbeien kunt plukken. In de provincie Noord-Holland kun je bijvoorbeeld terecht bij boerderijen in de buurt van Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. In Zuid-Holland zijn er boerderijen in de buurt van Den Haag, Rotterdam en Leiden. Ook in andere provincies, zoals Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant, zijn er volop mogelijkheden om aardbeien te plukken. Het is dus niet moeilijk om een boerderij te vinden die bij jou in de buurt is.

Kortom, aardbeien plukken is een leuke en smakelijke activiteit om te doen tijdens de zomermaanden. Met de juiste informatie over het aardbeienseizoen, de regels en tarieven van de boerderijen, en de locaties waar je terecht kunt, kun je genieten van een heerlijke dag vol plezier en verse aardbeien!

Waarom aardbeien plukken in Nederland?

Aardbeien plukken is een populaire activiteit in Nederland, en er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om dit te doen. Ten eerste is Nederland bekend om zijn uitstekende klimaat en vruchtbare grond, wat resulteert in heerlijke en sappige aardbeien. Het milde klimaat zorgt ervoor dat de aardbeien goed kunnen groeien en rijpen, waardoor ze een zoete smaak en een mooie rode kleur krijgen.

Ten tweede is aardbeien plukken een leuke en gezellige activiteit voor het hele gezin. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je geliefden en tegelijkertijd te genieten van de natuur. Kinderen vinden het vaak leuk om zelf aardbeien te plukken en te ervaren waar hun eten vandaan komt.

Een andere reden om aardbeien te plukken in Nederland is de versheid en kwaliteit van de aardbeien. Door zelf aardbeien te plukken, kun je er zeker van zijn dat je de meest verse en smaakvolle aardbeien krijgt. Je kunt de aardbeien direct van de plant plukken en ze proeven op hun hoogtepunt van rijpheid.

Bovendien is aardbeien plukken een duurzame keuze. Door lokaal geteelde aardbeien te plukken, verminder je de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transporteren van aardbeien over lange afstanden. Daarnaast ondersteun je lokale boeren en de economie door rechtstreeks bij hen te kopen.

Al met al zijn er genoeg redenen om aardbeien te plukken in Nederland. Het is een heerlijke en gezonde activiteit die je kunt delen met je dierbaren, terwijl je geniet van de versheid en kwaliteit van lokaal geteelde aardbeien.

De beste tijd om aardbeien te plukken

Als je van verse aardbeien houdt, is het plukken van je eigen aardbeien een geweldige ervaring. Maar wanneer is eigenlijk de beste tijd om aardbeien te plukken in Nederland?

Hoe weet je wanneer aardbeien rijp zijn om te plukken?

Waarom is zelf aardbeien plukken voordelig?

Het zelf plukken van aardbeien heeft verschillende voordelen. Ten eerste kun je zelf de beste aardbeien uitkiezen. Je kunt de aardbeien selecteren op rijpheid en grootte, zodat je alleen de lekkerste exemplaren plukt. Daarnaast is het plukken van aardbeien een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen. Het is een gezellige en ontspannende bezigheid in de buitenlucht.

Bovendien is zelf aardbeien plukken vaak voordeliger dan het kopen van aardbeien in de winkel. Je betaalt meestal per kilo aardbeien die je zelf hebt geplukt, wat vaak goedkoper is dan de prijs per bakje in de winkel. Daarnaast zijn zelf geplukte aardbeien vaak verser en smaakvoller dan aardbeien die al een tijdje in de winkel liggen.

 • Kies de beste aardbeien uit op rijpheid en grootte
 • Pluk samen met vrienden of familie
 • Bespaar geld door zelf aardbeien te plukken
 • Geniet van verse en smaakvolle aardbeien

Al met al is de beste tijd om aardbeien te plukken in Nederland in de maanden juni en juli. Zorg ervoor dat de aardbeien een heldere rode kleur hebben en stevig aanvoelen voordat je ze plukt. Geniet van het plukken van je eigen aardbeien en proef de heerlijke smaak van verse Nederlandse aardbeien!

De voordelen van zelf aardbeien plukken

Het zelf plukken van aardbeien heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een leuke en ontspannende activiteit voor het hele gezin. Het geeft je de mogelijkheid om samen tijd door te brengen in de natuur en te genieten van het plukken van verse, sappige aardbeien.

Kortom, zelf aardbeien plukken biedt vele voordelen, waaronder plezier, smaak, duurzaamheid, educatie en kostenbesparing. Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit en geniet van het plukken van heerlijke aardbeien in Nederland!

Aardbeien plukken voor beginners

Aardbeien plukken is een leuke en smakelijke activiteit die iedereen kan doen, zelfs als je nog nooit eerder aardbeien hebt geplukt. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen als beginner:

1. Kies de juiste aardbeien

Als beginner is het belangrijk om te weten hoe je rijpe aardbeien kunt herkennen. Kies aardbeien die helder rood van kleur zijn en een stevige textuur hebben. Vermijd aardbeien die zacht of verkleurd zijn.

2. Gebruik de juiste techniek

Om aardbeien te plukken, houd je de aardbei voorzichtig vast bij de steel en trek je deze met een draaiende beweging van de plant af. Zorg ervoor dat je de aardbei niet te hard vastpakt, anders kan deze beschadigd raken.

3. Pluk aardbeien in de ochtend

De ochtend is de beste tijd om aardbeien te plukken, omdat ze dan het meest sappig en zoet zijn. Probeer vroeg in de ochtend te gaan plukken, voordat de zon te fel wordt en de aardbeien te warm worden.

4. Neem een bakje of mandje mee

Zorg ervoor dat je een bakje of mandje meeneemt om de geplukte aardbeien in te doen. Hierdoor kun je ze gemakkelijk meenemen en voorkom je dat ze geplet worden.

5. Geniet van het plukken

Het plukken van aardbeien is niet alleen een leuke activiteit, maar het is ook een kans om te genieten van de natuur en de frisse lucht. Neem de tijd om te genieten van het plukken en de heerlijke geur van verse aardbeien.

Met deze tips ben je klaar om je eerste aardbeienplukavontuur te beginnen. Veel plezier!

De juiste techniek om aardbeien te plukken

1. Kies rijpe aardbeien

Het is belangrijk om alleen rijpe aardbeien te plukken, omdat deze de beste smaak en textuur hebben. Rijpe aardbeien zijn helder rood van kleur en voelen stevig aan. Vermijd aardbeien die nog groen of wit zijn, omdat ze nog niet volledig rijp zijn.

2. Gebruik een zachte aanpak

Om te voorkomen dat je de aardbeien beschadigt, is het belangrijk om een zachte aanpak te gebruiken bij het plukken. Pak de aardbei voorzichtig vast tussen je duim en wijsvinger en trek hem voorzichtig van de plant. Probeer de aardbei niet te knijpen of te hard te trekken, omdat dit de vrucht kan beschadigen.

3. Pluk aardbeien met een lange steel

Als je aardbeien plukt, probeer dan aardbeien te kiezen met een lange steel. Dit maakt het gemakkelijker om de aardbei vast te houden en voorkomt dat je de vrucht per ongeluk beschadigt. Aardbeien met korte stelen kunnen moeilijker vast te houden zijn en kunnen gemakkelijk worden geplet.

4. Controleer de aardbeien op beschadigingen

Voordat je de aardbeien in je mandje legt, is het belangrijk om ze te controleren op eventuele beschadigingen. Gooi aardbeien weg die zichtbare tekenen van bederf, schimmel of insectenbeten vertonen. Het is het beste om alleen gezonde en onbeschadigde aardbeien te plukken en te consumeren.

5. Pluk regelmatig

5. Pluk regelmatig

Om ervoor te zorgen dat je altijd verse aardbeien hebt, is het belangrijk om regelmatig te plukken. Aardbeien rijpen vaak in golven, dus het is een goed idee om elke paar dagen te controleren op rijpe vruchten. Op deze manier kun je optimaal genieten van de zoete smaak van verse aardbeien.

Met deze tips in gedachten kun je genieten van een succesvolle aardbeienplukervaring. Vergeet niet om te genieten van het proces en te genieten van de heerlijke smaak van zelfgeplukte aardbeien!

Belangrijke tips voor aardbeienplukkers

Als je van plan bent om aardbeien te gaan plukken in Nederland, zijn er een paar belangrijke tips die je moet weten. Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je een succesvolle en plezierige plukervaring hebt:

 • Neem een mand of bakje mee om de geplukte aardbeien in te verzamelen. Zorg ervoor dat de mand groot genoeg is om alle aardbeien die je wilt plukken te kunnen bevatten.
 • Pluk alleen rijpe aardbeien. Rijpe aardbeien hebben een dieprode kleur en zijn gemakkelijk los te trekken van de plant. Vermijd het plukken van groene of onrijpe aardbeien, omdat deze niet zo zoet en smaakvol zullen zijn.
 • Pluk voorzichtig om de aardbeien niet te beschadigen. Trek de aardbei voorzichtig van de plant af zonder te hard te trekken. Dit voorkomt dat de aardbei kneust of beschadigt.
 • Proef af en toe een aardbei om te controleren of ze zoet genoeg zijn. Dit helpt je om de beste aardbeien te selecteren en ervoor te zorgen dat je alleen de lekkerste aardbeien plukt.
 • Geniet van het plukken van aardbeien! Het is een leuke activiteit om te doen met vrienden of familie. Neem de tijd om te genieten van de frisse lucht en de heerlijke geur van de aardbeienplanten.

Met deze tips ben je goed voorbereid om aardbeien te gaan plukken in Nederland. Veel plezier en geniet van de zoete smaak van verse aardbeien!

Populaire locaties voor aardbeien plukken in Nederland

Een van de bekendste locaties in Noord-Holland is de Aardbeienboerderij in Hillegom. Deze boerderij biedt een uitgebreid assortiment aan aardbeienrassen en je kunt hier zelf je eigen aardbeien plukken. Daarnaast is er ook een gezellig terras waar je kunt genieten van verse aardbeien en andere lekkernijen.

Naast Noord-Holland zijn er ook andere regio’s in Nederland waar je aardbeien kunt plukken. In Zuid-Holland kun je bijvoorbeeld terecht bij de Aardbeienboerderij in Barendrecht. Hier kun je niet alleen aardbeien plukken, maar ook genieten van andere activiteiten zoals een speeltuin en een kinderboerderij.

In Utrecht kun je terecht bij de Aardbeienkwekerij in Cothen. Hier kun je niet alleen aardbeien plukken, maar ook genieten van een heerlijke lunch in het bijbehorende restaurant. Daarnaast is er ook een winkel waar je verse aardbeien en andere streekproducten kunt kopen.

Tot slot is er ook in Gelderland een populaire locatie voor aardbeienplukkers, namelijk de Aardbeienboerderij in Renkum. Hier kun je niet alleen aardbeien plukken, maar ook genieten van een gezellige picknick in de boomgaard. Daarnaast is er ook een winkel waar je verse aardbeien en andere streekproducten kunt kopen.

Aardbeien plukken in Noord-Holland

Noord-Holland is een geweldige plek om aardbeien te plukken. Deze provincie staat bekend om zijn vruchtbare grond en het milde klimaat, wat perfect is voor het kweken van sappige en zoete aardbeien. Er zijn verschillende locaties in Noord-Holland waar je zelf aardbeien kunt plukken en genieten van een leuke en smakelijke activiteit.

De beste tijd om aardbeien te plukken in Noord-Holland

Voordelen van zelf aardbeien plukken

Als je van plan bent om aardbeien te gaan plukken in Noord-Holland, zijn er een paar belangrijke tips om te onthouden. Ten eerste is het belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen, omdat je waarschijnlijk een tijdje in de aardbeienvelden zult doorbrengen. Daarnaast is het handig om een mand of emmer mee te nemen om de geplukte aardbeien in te bewaren. Vergeet ook niet om zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de zon.

Er zijn verschillende populaire locaties in Noord-Holland waar je aardbeien kunt plukken. Een van de bekendste is ’t Keetje in Zuidoostbeemster. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de aardbeienvelden terwijl je aardbeien plukt. Een andere populaire locatie is Aardbeienland in Horst. Hier kun je niet alleen aardbeien plukken, maar ook genieten van andere activiteiten zoals een aardbeienproeverij en een speeltuin voor kinderen.

Kortom, aardbeien plukken in Noord-Holland is een geweldige activiteit voor het hele gezin. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om verse en smakelijke aardbeien te proeven, maar ook om te genieten van de prachtige natuur en het landschap van deze provincie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar Noord-Holland en pluk je eigen aardbeien!

Aardbeien plukken in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een geweldige plek om aardbeien te plukken. Met zijn vruchtbare grond en milde klimaat, biedt deze provincie de ideale omstandigheden voor het kweken van sappige en smaakvolle aardbeien. Er zijn verschillende locaties in Zuid-Holland waar je zelf aardbeien kunt plukken en genieten van een leuke en smakelijke activiteit.

De beste tijd om aardbeien te plukken in Zuid-Holland

Locaties voor aardbeien plukken in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn er verschillende boerderijen en tuinen waar je zelf aardbeien kunt plukken. Hier zijn enkele populaire locaties:

 1. Boerderij ’t Geertje: Deze boerderij in Zoeterwoude biedt een geweldige ervaring voor het hele gezin. Naast aardbeien plukken, kun je hier ook genieten van andere boerderijdieren en activiteiten.
 2. Pluktuin Het Platteland: Gelegen in Pijnacker, biedt deze pluktuin een breed scala aan verse producten om zelf te plukken, waaronder aardbeien. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en verse producten rechtstreeks van het land te halen.
 3. De Buytenhof: Deze boerderij in Rhoon biedt niet alleen de mogelijkheid om aardbeien te plukken, maar ook andere seizoensgebonden groenten en fruit. Het is een geweldige plek om te genieten van een dagje uit op het platteland.

Voordat je naar een van deze locaties gaat, is het raadzaam om van tevoren te controleren of ze open zijn en of er voldoende aardbeien beschikbaar zijn om te plukken. Sommige locaties kunnen ook specifieke openingstijden hebben, dus het is altijd goed om dit te controleren voordat je vertrekt.

Aardbeien plukken in Zuid-Holland is niet alleen een leuke activiteit, maar het stelt je ook in staat om te genieten van verse en smaakvolle aardbeien rechtstreeks van het land. Dus pak je mand en ga op avontuur in Zuid-Holland om je eigen aardbeien te plukken!

Aardbeien plukken in Utrecht

Utrecht is een geweldige plek om aardbeien te plukken in Nederland. Met zijn prachtige landschap en vruchtbare grond biedt Utrecht de perfecte omstandigheden voor het kweken van sappige en smaakvolle aardbeien.

Als je van plan bent om aardbeien te plukken in Utrecht, is het belangrijk om te weten wanneer de beste tijd is om dit te doen. Over het algemeen is het plukseizoen voor aardbeien in Utrecht van juni tot augustus. Tijdens deze periode zijn de aardbeien volgroeid en klaar om geplukt te worden.

Voordelen van het zelf plukken van aardbeien

Voordelen van het zelf plukken van aardbeien

Daarnaast is aardbeien plukken een leuke activiteit voor het hele gezin. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je dierbaren terwijl je geniet van de buitenlucht en de prachtige omgeving van Utrecht.

Tips voor het plukken van aardbeien in Utrecht

Als je van plan bent om aardbeien te plukken in Utrecht, zijn hier enkele belangrijke tips die je kunt volgen:

 1. Kies aardbeien die volledig rood en rijp zijn. Vermijd aardbeien die nog groen of wit zijn.
 2. Pluk de aardbeien voorzichtig om ze niet te beschadigen. Knip de steeltjes af met een schaar of trek ze voorzichtig los.
 3. Gebruik een mand of bakje om de geplukte aardbeien in te bewaren. Zorg ervoor dat de aardbeien niet te veel worden samengeperst om kneuzingen te voorkomen.
 4. Controleer de aardbeien op eventuele beschadigingen of tekenen van bederf voordat je ze meeneemt.
 5. Was de aardbeien voorzichtig met water voordat je ze eet of gebruikt in recepten.

Met deze tips in gedachten kun je optimaal genieten van het aardbeien plukken in Utrecht. Vergeet niet om je eigen bakje of mandje mee te nemen en te genieten van de heerlijke smaak van verse aardbeien rechtstreeks van het veld!

Aardbeien plukken in Gelderland

Gelderland is een prachtige provincie in Nederland en biedt ook geweldige mogelijkheden om aardbeien te plukken. Met zijn uitgestrekte landbouwgebieden en vruchtbare grond is Gelderland de ideale plek om van deze heerlijke rode vruchten te genieten.

Er zijn verschillende aardbeienpluktuinen verspreid over Gelderland, waar je zelf je eigen aardbeien kunt plukken. Een van de populaire locaties is Aardbeienkwekerij De Beijer in Boven-Leeuwen. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht op de aardbeienvelden terwijl je je mandje vult met sappige aardbeien.

Voordat je naar een aardbeienpluktuin in Gelderland gaat, is het belangrijk om te weten wanneer het plukseizoen begint. Over het algemeen loopt het plukseizoen van juni tot augustus, maar dit kan variëren afhankelijk van het weer en de aardbeiensoorten die op de boerderij worden geteeld. Het is altijd een goed idee om van tevoren contact op te nemen met de aardbeienpluktuin om er zeker van te zijn dat ze open zijn en dat er voldoende aardbeien zijn om te plukken.

Als je eenmaal in de aardbeienpluktuin bent, is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om aardbeien te plukken. Het is het beste om de aardbei voorzichtig vast te pakken bij de steel en deze voorzichtig los te draaien. Trek niet aan de aardbei, omdat dit de plant kan beschadigen.

Kortom, Gelderland is een geweldige plek om aardbeien te plukken. Met zijn prachtige landschap en verschillende aardbeienpluktuinen is er genoeg te ontdekken en te genieten. Dus pak je mandje en ga op avontuur in Gelderland!

Aardbeien plukken in Noord-Brabant

Noord-Brabant is een geweldige plek om aardbeien te plukken in Nederland. Met zijn vruchtbare grond en milde klimaat is deze regio ideaal voor het kweken van sappige en smaakvolle aardbeien. Er zijn verschillende locaties in Noord-Brabant waar je zelf aardbeien kunt plukken en genieten van een leuke dag in de buitenlucht.

Voordelen van aardbeien plukken in Noord-Brabant

Ten tweede is aardbeien plukken een leuke activiteit voor het hele gezin. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met je dierbaren en tegelijkertijd te genieten van de natuur. Kinderen zullen het geweldig vinden om zelf aardbeien te plukken en te leren over waar voedsel vandaan komt.

Locaties voor aardbeien plukken in Noord-Brabant

In Noord-Brabant zijn er verschillende locaties waar je zelf aardbeien kunt plukken. Een populaire plek is bijvoorbeeld de Aardbeienboerderij in Rijsbergen. Hier kun je genieten van een uitgestrekte aardbeienplantage en zelf je aardbeien plukken. Daarnaast biedt de boerderij ook andere activiteiten aan, zoals rondleidingen en proeverijen.

Een andere optie is de Aardbeienkwekerij in Zundert. Hier kun je niet alleen aardbeien plukken, maar ook meer te weten komen over het kweken van aardbeien en de verschillende soorten die er zijn. Het is een educatieve ervaring die leuk is voor zowel volwassenen als kinderen.

Daarnaast zijn er nog andere aardbeienkwekerijen en boerderijen verspreid over Noord-Brabant waar je zelf aardbeien kunt plukken. Het is het beste om van tevoren te controleren of de locatie open is en welke regels er gelden, zoals het dragen van geschikte kleding en het betalen per kilogram geplukte aardbeien.

Kortom, Noord-Brabant is een geweldige regio om aardbeien te plukken in Nederland. Met zijn vruchtbare grond, milde klimaat en verschillende locaties om uit te kiezen, is het een leuke en smakelijke activiteit voor het hele gezin. Dus trek je schoenen aan, pak een mand en ga op avontuur om je eigen aardbeien te plukken in Noord-Brabant!

020 638 0102 | jasperbeek@7punt7.net | + posts

Mijn passie voor tuinieren heeft me geleid naar een leven gewijd aan het verkennen en bevorderen van duurzame landbouwpraktijken. Ik heb mijn tijd en energie gestoken in het onderzoeken en experimenteren met verschillende technieken om voedsel op efficiënte en milieuvriendelijke wijze te verbouwen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze planeet en een gezondere toekomst creëren voor komende generaties.

Plaats een reactie